16/12/07

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΠΟΥΛΟΣ

Καθηγητής Πολυτεχνείου Κρήτης - Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος
  • ΣΤΟΝ ΣΚΑΪ


Στο μεταξύ, οι περιορισμένες δυνατότητες των προτεινόμενων χώρων για δημιουργία Χώρων Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (ΧΥΤΑ) οι αντιδράσεις τοπικών αρχόντων και πολιτών, καθώς και ο ακήρυχτος πόλεμος κατοίκων ανατολικής και δυτικής Αττικής, επαναφέρουν στο προσκήνιο το σενάριο της εξεύρεσης κατάλληλων χώρων εκτός νομού Αττικής.

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ, ο καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης, ειδικός σε θέματα διαχείρισης απορριμμάτων, Αλέκος Οικονομόπουλος, εξέφρασε την άποψη ότι οι χώροι που προτείνονται στην Αττική δεν λύνουν οριστικά το πρόβλημα των απορριμμάτων του νομού.

Ο κ. Οικονομόπουλος, υποστηρίζει ότι ο ΧΥΤΑ των Άνω Λιοσίων και το κύτταρο στη Φυλή έχουν μόλις έξι χρόνια ζωής και άρα προσφέρονται μόνο ως προσωρινή λύση.

Προβάλλοντας επίσης το επιχείρημα των μειωμένων δυνατοτήτων των χώρων που έχουν προκριθεί για χωροθέτηση ΧΥΤΑ στην ανατολική Αττική, ο κ. Οικονομόπουλος, επισημαίνει ότι ο νομός δεν προσφέρεται για μόνιμη αντιμετώπιση του προβλήματος των απορριμμάτων.

Σύμφωνα με τον καθηγητή, η λύση βρίσκεται εκτός Αττικής και προτείνει να εξεταστούν χώροι της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη, σε μεγάλα μεταλλεία, και να αξιολογηθεί εκ νέου η πρόταση που είχε κατατεθεί, και αφορά δημιουργία ΧΥΤΑ στη Ριτσώνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: